زعفران چیست

زعفران گیاهی است با نام علمی Crocus Sativus از خانواده زنبق(Iridaceae). این گیاه چند ساله، دارای پیاز کوچک(تقریبا کروی) و پوشیده شده از غشای قهوه ای رنگ می باشد. این گیاه، بومی نواحی خراسان می باشد.
درماه های مهر تا آذرگل ها به تعداد یک تا سه عدد بر روی هرساقه ظاهر می شوند. گل ها به رنگ بنفش و دارای ۶ گل برگ می باشند . قسمت مورد استفاده این گیاه که با نام زعفران در بازار یافت می شود انتهای خامه و کلاله ی گل (مادگی) می باشد که به رنگ قرمز متمایل به نارنجی است.

ایرانیان باستان پیش از این زعفران را به بسیاری از نقاط جهان از جمله یونانی‌ها، رومی‌ها، چینی‌ها و اقوام سامی از جمله اعراب‌ معرفی کردند و شیوه زراعت آن را در سده‌های اول تا چهارم هجری به امت‌های اسلامی اطراف مدیترانه آموختند.