خواص دارویی زعفران:

برمبنای تحقیقات علمی که در طب سنتی و گیاهی انجام پذیرفته، خواص متعدد زعفران و اثربخشی ترکیبات موثر آن توجه بسیار زیاد محققین، شرکتهای داروسازی و دست اندرکاران علم پزشکی را به خود جلب کرده است .

نتایج این تحقیقات در کشورهای مختلف دنیا نشان می دهد که در آینده ای نزدیک زعفران یکی از مهمترین جایگزین های داروهای شیمیایی خواهد بود که محققین آن را نقطه عطفی در استفاده از زعفران در صنعت داروسازی می دانند.
از جمله این موارد می توان به کاربردهای زیر اشاره کرد:
• محرک و تقویت کننده تمایلات جنسی
• کمک به هضم طبیعی غذا و تقویت کننده معده، ضد نفخ
• مسکن بویژه در درمان دردهای لثه و قلنج
• ضد تومور و مهار کننده رادیکال های آزاد(خاصیت ضد سرطانی زعفران)
• شادی بخش، درمان دردهای عصبی، آرامبخش و درمان کم خوابی
•تقویت کننده حافظه، افزایش دهنده تمرکز، ضد تشنج، اسپاسم، آلزایمر و پارکینسون
• درمان فشار خون، کاهش کلسترول، درمان کم خونی ناشی از کمبود آهن در دختران، کاهش درصد احتمال بروز بیماریهای قلبی

مناطق کشت:
مرکز اصلی پرورش این گیاه، مناطق کویری و کم آب جنوب خراسان است و سابقه زعفرانکاری در این منطقه، به ۷۰۰سال پیش بازمی‌گردد. زعفران از محدود گیاهانی است که در شرایط سخت زیستی پرورش می‌یابند. با توجه به آن که جایگاه تاریخی این گیاه در ایران بوده و منشا آن نیز ایران است، یکی از جذابیت‌های ویژه کشور عزیزمان به شمار می‌آید.